A Dropbox legújabb fejlesztése az iCloud PhotoStream szolgálatásához hasonló funkciókat vezet be. Ezzel egy menetben tudjuk a felhőbe menteni a kameránkról a fényképeket.

December 23-án jelent meg az új kísérleti Dropbox kliens, ami néhány hibajavítást tartalmaz és egy új funkciót, amivel a géphez csatlakoztatott SD kártyáról automatikusan tudjuk a felhőbe menteni a fényképeinket és videóinkat egy menetben. A kártya csatlakoztatása után a következő képernyő fogad minket:

A jelölőnégyzettel megadhatjuk, hogy a kártyán található fotókat és videókat egy menetben feltöltsük a tárhelyünkre. A "Start Import" gomb megnyomásával automatikusan létrejön egy "Camera Uploads" könyvtár a Dropbox könyvtárunkon belül és ide másolódnak fel a képek és videók. Ezt követően a Dropbox a hagyományos szinkronizálás során feltölti a könyvtár tartalmát a Dropbox tárterületünkre.

A szolgáltatás egyelőre béta módban van és még számos funkció hiányzik belőle, amit a fórumozók már jeleztek. Ilyen például az, hogy ki lehessen választani azokat a képeket amelyeket ilyen módon kívánunk feltölteni. Ezeket a javaslatokat a Dropbox fejlesztői meghallották és már dolgoznak a következő verzión ami majd orvosolja ezeket a hiányosságokat.

Ezzel együtt az új szolgáltatás kedvező fogadtatásban részesült, mert nagyban megkönnyíti a technikailag abszolút kezdő felhasználók dolgát. Érdemes kipróbálni az új béta szoftvert és a tapasztalatokat megosztani a fejlesztőkkel.