Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Mit bír ki egy fényképezőgép?

Emlékszünk még a régi mondókára: "sós kútba tette, onnan is kivette, kerék alá tette, onnan is kivette" stb, stb. Ezt néhány tesztelő komolyan vette, és kipróbálták, hogy a Canon EOS 7D fényképezőgép mit bír ki. A szívem szakad meg azért a drága masináért.

Először "kerék alá tette", vagyis elütötték egy teherautóval:

Utána jött a kerekesszék és a lépcső:

Ha nem is "sós vízbe tette", de édes vízbe, azután jött a fagyasztás:

Ha már belefagyott abba a tömbbe, akár rá is lehet lőni:

Akkor ideje kiolvasztani:

Ez még nem volt elég meleg helyzet, jöjjön a sütő:

De ez még nem elég forró, jöjjön a tűz:

Nézzük meg munkánk gyümölcsét:

Akkor jöjjön a végső működési tesz. Memóriakártya be:

Új, objektív be, kamera bekapcs:

Exponálás:

És a kera még működik:

Toochee, a Galaktikus

1 Tovább

Kamera a szemüvegben

Annyira az életünk részévé vált a fényképezőgép és a videókamera, hogy már mindenhova magunkkal akarjuk vinni azokat. Évek óta lehet kapni olyan fényképezőgépeket és kamerákat, amelyek elviselik az extrém körülményeket: ütésállóak, vízállóak, hőtűrőek. De egyetlen probléma van ezekkel a készülékekkel: szükség van valakire, aki kezeli azokat. Mert hiába a legjobb masina, aktív sportolás közben szükség van a kezeinkre, nincs egy harmadik végtag az exponáláshoz. Ráadásul száguldás közben nem lehet a filmezésre ügyelni.

Akik mégis szeretnék megörökíteni, amit sportolás közben látnak, azoknak a Liquid Image készülékei a tökéletes megoldás. A kemerák a védőszemüvegbe vannak beépítve. Külön típus áll a búvárok, a sízők, az offroad sportokat űzök rendelkezésére.
A készülék a hagyományos videokamerák képességeivel rendelkezik. Alkalmas 720p HD felvételek rögzítésére, természetesen hanggal, másodpercenként harminc kocka sebességgel. Fényképezőgépként öt megapixeles (2560 x 1920) képek készítésére alkalmas.

Természetesen az adott sportnak megfelelő minden védelemmel rendelkezik, például a búvárverzió harmincöt méter mélységig használható.
Kereskedelmi forgalomban 300 dollár (kb. 56 000Ft) körüli áron kapható.

Toochee, a Galaktikus

0 Tovább
12
»

Netidők Blogtársaság

blogavatar

Digitális talkshow írásban is. Itt a Netidők! Ez a Netidők c. rádióműsor (Petőfi Rádió) blogja. Mindaz, ami elhangzik az adásban, meg ami nem.

Utolsó kommentek