Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Egy hónap a Lumia 920-szal - I. rész

Óriási kijelző, gyönyörű saját videók, teljes értékű offline navigáció – a Nokiának köszönhetően* egy hónapja használok egy Lumia 920-at. Az alábbiakban pro- és kontra érvek következnek, avagy milyen előnyei és hátrányai vannak a Nokia jelenlegi csúcskészülékének?

A 920-ra való áttérés előtt két hónapig egy iPhone 4S-t nyüstöltem, azt megelőzően pedig több mint egy évig egy Lumia 800-at. Mindezt azért tartom fontosnak hangsúlyozni itt az elején, hogy világos legyen, már volt előzetes tapasztalatom a Windows Phone rendszerrel és közelről ismertem az iOS-t is (valamint a feleségem telefonja és két tablet révén behatóbban elmélyültem az androidos rendszer bugyraiban is). Másrészt, mint a felsorolt készülékekből látszik, költöztem már egy párszor új készülékre, így tudtam mire érdemes odafigyelni, illetve mire számíthatok.

Ennek köszönhetően az átköltözés simán és flottul ment a készülékre, az első bekapcsolástól számított kevesebb, mint egy óra alatt minden adatom rajta volt az új Lumián és beállítottam az összes fiókomat (levelezés, közösségi oldalak, felhő szolgáltatás stb.). Azóta volt részem egy Android készülék iOS-re költöztetésében is, még napok múlva is a névjegyzék beállításával, majd a jegyzetek egyenkénti mentegetésével kellett foglalatoskodni.

iPhone vs. Lumia 920: személyes nézőpontból

Mielőtt utoljára kikapcsoltam volna az iPhone-t, alaposan végiggondoltam, hogy mi fog hiányozni az almás készülékből – vagyis előre készültem rá, hogy össze tudjam vetni a két rendszert és a két konkrét készüléket egymással. Nagyon szerettem például az iOS-ben a Safari böngészőnek az olvasási nézetét és még inkább azt, hogy a teljes szöveget megoszthatóvá teszi e-mailben, anélkül, hogy bármit ki kellene jelölnöm és be kellene illesztenem. Ez azóta is hiányzik. Az elmúlt egy hónapban sokszor botlottam olyan cikkbe a Lumián, amit teljes szöveggel el szerettem volna menteni (mondjuk az Evernote-ba) vagy meg szerettem volna osztani ismerősökkel, ilyenkor nem maradt más hátra, mint képernyőn kijelölni a szöveget (aprólékos munka), másolni és beilleszteni egy levélbe. Erre azóta sem találtam jobb megoldást (például teljes szöveg kijelölése egy-két mozdulattal), szóval ilyen feature jöhetne a Windows Phone-ba.

A csere előtti utolsó pár hétben nagyon rákaptam az iPhone-nal az Instagram használatára és annak ellenére, hogy a Lumiám fényévekkel többet tud a fényképkészítésről (lásd később a Cinemagraph-ról szóló részt), ez az alkalmazás nagyon hiányzik a telefonról azóta is, sajnos Windows Phone-ra ugyanis nem elérhető hivatalosan az Instagram. Most az Instance nevű alkalmazással próbálkozom, ami csinos és képességekben is hozza az eredeti Instagram színvonalát, de nem hivatalos alkalmazás.

Aki ismer, tudja, hogy imádok jegyzetelni, az Evernote viszont telefonon (tableten) előfizetés nélkül csak online kapcsolattal működik, offline nem. Az iOS-en ezt pótolja félig-meddig, hogy a rendszer alap jegyzetelő alkalmazása szinkronizálja a jegyzeteket a Google fiókba, amikor van net, tehát nem szükséges Evernote-ot használni. Ez nagyon kényelmes és praktikus. A Lumián ezzel szemben a OneNote használható, amit a SkyDrive-ba (tehát a Microsoft felhő szolgáltatásába) szinkronizál a készülék, sőt az egyes jegyzetek ki is tűzhetők a telefon kezdőképernyőjére. Itt tehát nem kellett kompromisszumot kötnöm az áttéréssel.

Szintén előre hiányoltam, hogy a Lumiával készült fotók nem kerülnek automatikusan szinkronizálásra a fotóadatfolyamom révén az iPad Minimre, mint ahogy az iPhone-nál történt. De elfogadtam, hogy ez az ára annak, ha az ember külön telefon és tablet rendszert használ (tudom, ez keveseket érint még idehaza). Ami vigasztalt, hogy az iPhone-ról túl körülményes a képeket PC-re menteni, illetve továbbküldeni, a Lumiával készült képeket viszont szinte azonnal elérhetem a PC-n a SkyDrive-om megfelelő folderében az automatikus szinkronizálásnak köszönhetően. Az elmúlt egy hónapban sokszor kihasználtam ezt a jellemzőjét a rendszernek és nagyon örültem neki. Az iPhone-nal képeket menteni a gépre egy kínszenvedés volt (igen, mivel iTunes kell hozzá).

Végül, amire szintén azt gondoltam, hogy hiányozni fog, az az index.hu iPhone alkalmazása – elég sűrűn látogattam mobilról az index oldalát és azt hittem nincs Windows Phone alkalmazásuk. Itt is kellemeset csalódtam, van a Windows Phone rendszerre index alkalmazás, remekül használható, kint is van a Lumiám kezdőképernyőjén.

Azt is tudtam, hogy lesz néhány dolog, ami egyáltalán nem fog hiányozni az iPhone-ból. A bosszantó autocorrection, vagyis a gépelés automatikus javítása, ami bár többnyire jól működik iOS-en, de az ember azért naponta egyszer biztosan agyvérzést kap tőle. A Lumián ehhez képest a prediktív szövegbevitel megdöbbentően jól működik, gépelés közben a billentyűzet felett egy szövegsávban jelennek meg a javaslatok, amiből bármit kiválaszthatok, viszont, ha olyan szót gépelek, aminek nincs ékezetmentes verziója, akkor automatikusan kicseréli a szót a jóra, ha lenyomom a szóközt a szó végén. Nem mondom, hogy hibamentes a rendszer (például a szókezdő kisbetű-nagybetű néha bezavar), de a magyarban gyakori ragozott szavakkal és egyáltalán a gépeléssel sokkal hatékonyabban elbánik, mint az iOS féle autocorrection. Csillagos ötös.

Prediktív szövegbevitel a Nokia Lumia 920-szal

Prediktív szövegbevitel a Nokia Lumia 920-szal: működik

Szintén a „nem fogok sírni miatta” kategóriába estek iPhone-on az esti homályos képek és videók, mert az iPhone vakuja rendszeresen nem kapcsolt be. Nem fogom hiányolni a túlságosan kicsi kijelzőt sem, valamint azt, hogy az iPhone nem szinkronizálta folyamatosan a vállalati e-mail címemhez tartozó Outlook névjegyzéket (tehát az egy idő után már nem volt naprakész), illetve, hogy az olvasatlan Gmail levelek megtekintéséhez külön alkalmazást kellett telepítenem és futtatnom, mert a gyári levelezőben nem volt ilyen nézet. A Lumia képei és videói sem tökéletesek, de rossz fényviszonyok mellett is sokkal jobbak, mint az iPhone-nal készültek. A kijelző nem csak érzésre lényegesen nagyobb, mint az iPhoné, azt mondanám, hogy az első két hétben szinte alig használtam a tabletemet, mert a Lumia mérete miatt még szinte azt is helyettesíteni tudta. Az Outlook névjegyzékem folyamatosan naprakész és ehhez mindössze egyetlen egyszer kellett beállítanom a dolgot, ami fél percembe telt. Végül, a beépített levelező a Lumián rendelkezik olvasatlan levelek nézettel, nem kell ahhoz külön alkalmazás. Nagyon hasznos, imádom.

Jövő héten folytatjuk... (A második rész 2013. július 12-én reggeltől itt olvasható.)

* A szerző számára a Nokia biztosított egy Nokia Lumia 920-as készüléket, annak tartozékaival tartós használatra, annak fejében, hogy tapasztalatait megosztja az interneten, rendezvényeken, illetve személyesen a környezetével.

Pintér Robesz

1 Tovább

Gyors, esztétikus, de szokni kell – a Windows 8 felhasználói szemmel

Friss hírek szerint egyetlen Windowsnak sem volt ilyen halovány a rajtja, mint a Windows 8-nak. Még a sokak által utált Vistára is többen álltak át ugyanennyi idő alatt, mint amennyi most eltelt a csempés rendszer indulása óta. Az okok között sokan a felhasználói felület totális átszabását is említik, amely túl forradalmira sikeredett és idegen a legtöbb felhasználó számára. November végén kíváncsiságtól hajtva feltelepítettem az otthoni gépemre a Windows 8-at – szubjektív felhasználói beszámoló következik „alulnézetből”.

Az otthoni gépem egy két éves Acer laptop, amibe a telepítést megelőzően került több memória, így most 6 giga dolgozik benne az Intel Core i3-as processzor mellett. A korábbi Windows 7 rendszer a 2 gigával használhatatlanul lassú volt. A rendszerint hétvégenként bekapcsolt gépnek sokszor akár 30-60 perc is kellett, amíg rendesen használhatóvá vált, értsd, elfogadható időn belül reagált arra, amit csinálni szerettem volna – semmi extra: Chrome böngésző megnyitása 6-8 füllel, egy Total Commander filekezelő, az Evernote jegyzetelős program asztali verziója, egy Word és Excel futtatása párhuzamosan... Bekapcsolás után azonban többnyire elszüttyögött valamin a rendszer (mint a frissítések letöltése és telepítése vagy a vírusirtó felesleges buzgólkodása) és csak néha jutott processzoridő arra is, amit éppen csináltam volna. Úgyhogy elsősorban gyorsulást vártam az új rendszertől. Hogy megelőlegezzem a konklúziót, ezen a téren a Windows 8 felülmúlta a várakozásaimat, ilyen gyorsan induló és kezes oprendszerem a redmondi gyártótól még sosem volt (a Vista kivételével minden rendszert használtam az elmúlt 15 évben, összesen legalább 10 különböző gépen) – persze nyilván a plusz memória is jótékony hatással volt a sebességre.

A másik ok, amiért telepítettem a rendszert, hogy a két éves gépen „újrahúzzam” a Windowst, ideje volt ugyanis már újratelepíteni az oprendszerem, de ha már egyszer nekivágok, gondoltam, kipróbálom az új Windowst. Nagyot segített a döntésben, hogy a Microsoft oldalán találtam egy kompatibilitási varázslót, ami megvizsgálta, hogy a gépen futtatott szoftverek és driverek közül mi (nem) kompatibilis az új rendszerrel, illetve, hogy a számítógép egyáltalán alkalmas-e az új rendszer futtatására. Nagy örömömre 1-2 nélkülözhető szoftvert leszámítva minden programomról és driveremről azt mondta a rendszer, hogy gond nélkül futtatható az új rendszeren – ami később igaznak is bizonyult. Még az Acer egyedi billentyűzet gombjai és a billentyűkombinációk (például fényerő növelése, külső monitorra váltás, hangerő szabályozás) is kiválóan működnek (bármilyen driver külön telepítése nélkül) és minden eszközöm működik a rendszeren (így a multifunkciós szkenner és nyomtató, az okostelefon, az iPod és az iPad is). Egyedül a Total Commander hiányzik – bár pár napja kaptam egy tippet, amivel az is felrakható, de erre még nem volt időm (majd a hétvégén).

A jogtiszta, laptopon előtelepített és használt Windows 7-ből indítottam a telepítést, maga a szoftver így kicsivel több, mint 8 ezer forintba került online vásárlással. A telepítés néhány órát vett igénybe, aminek túlnyomó részét a Windows 8 letöltése közben a lassan növekvő bitkolbász bámulása tette ki. Miután lejött a szoftver, elindítottam a telepítést, közben felajánlotta a rendszer, hogy készít később használható telepítőlemezt, amivel éltem is. A telepítés kezdetén választhattam, hogy megtartsa-e az összes, gépen tárolt anyagomat, szoftvereimet és a beállításaimat a rendszer, csak a beállítások megtartását kérem, vagy semmit sem kívánok megtartani. Utóbbit választottam és itt ért az eddigi egyetlen csalódás, a Windows 8 telepítése után mégis az összes korábbi anyagom ottmaradt a gépen egy old Windows folderben.

Miután létrehoztam a telepítőlemezt, maga a tényleges telepítés csak néhány percet vett igénybe. Az első bekapcsoláskor be kellett állítani a wifi hálózatot, ki kellett választani a rendszer megjelenéséhez szükséges színsémát és a belépéshez létre kellett hoznom egy felhasználói fiókot. Utóbbit érdemes úgy beállítani, hogy megegyezzen (ha már van) a meglévő Microsoft fiókunkkal, így a rendszer mindenféle külön beállítgatás nélkül folyamatosan szinkronizálja a háttérben a dolgainkat (például a teljesség igénye nélkül a Windows okostelefonon készült képeket, a Skydrive foldert, a levelezést vagy a naptárt).

Az első élmények ugyanakkor felemásak voltak, a rendszer gyors volt és tetszetős a csempés felület (ami ugyanúgy személyre szabható, mint az ugyancsak csempés okostelefonokon) ugyanakkor szokatlan volt: hogyha a megszokott programokat elindítottam (például a frissen telepített Chrome-ot), akkor az először megnyitott egy Asztalt és utána maga is elindult. Így két „indítópult” is van a Windows 8-ban, a csempés és a korábbról megszokott Asztal – miközben Start menü nincs (mondjuk én eleve az Asztalra pakoltam ki a gyakran használt programok ikonjait korábban is, így nekem ez nem jelentett sok változást). A két felület közötti váltást is meg kellett tanulni – jól működik a nálam évek óta rutinná vált Alt+Tab billentyűkombináció, de arra is hamar rájöttem, hogy a sarkoknak és a széleknek mágikus szerepe van, ha odahúzzuk az egeret, akkor plusz menük jelennek meg. Kihívást jelentett az első kikapcsolás is, hiszen hiányzik a Start menü, végül rájöttem, hogyha a képernyő jobb szélére húzom az egeret, akkor megjelenik egy menü, amiben a főkapcsolóra nyomva választhatok a kikapcsolás, alvás és újraindítás között.

Az elmúlt hat hétben gyakorlatilag hozzászoktam az új rendszerhez, sőt túlzás nélkül mondhatom, hogy meg is szerettem. A gyors indulás miatt olyankor sem vagyok rest bekapcsolni a gépet, amikor korábban inkább azt mondtam, hogy ezért nem érdemes megvárni, hogy felálljon a rendszer és a tablethez nyúltam. A teljes igazsághoz azonban hozzátartozik, hogy a csempés részt ritkán használom, a bekapcsolás után elindítom a böngészőt, a filekezelőt és az Evernote-ot vagy valamilyen más programot és gyakorlatilag ugyanúgy dolgozok, mintha egy korábbi Windows futna a gépen, viszont gyorsabb a rendszer. Mindez jó hír azoknak, akik nem kedvelik az új dizájnt (mert a csempés felülettel keveset kell bajlódni), de nekem kicsit csalódás, hiszen akkor a gyorsaságon és az új, megszokni szükséges felületen kívül mi az, amit kap az ember a Windows 8-cal? A rendszer az igazi erejét valószínűleg egy érintőképernyős gépen mutatná meg, ahol az egyszerűbb dolgok elvégzésére kiváló lenne a csempés rész (levelek gyors megnézése, időjárás, egyéb alkalmazások futtatása a Store-ból), az igazi asztalhoz ülős munkára pedig ott volna az Asztal és a hagyományosabb felület.

Szumma szummárum, a Windows 8 egy jó rendszer, gyors, esztétikus, de szokni kell. Egyáltalán nem bántam meg, hogy váltottam.

Pintér Robesz

0 Tovább

Egy hét iPad Mini-vel

Immár egy hete nyüstölöm az iPad Minit. Mint androidos táblaPC felhasználó akaratlanul is folyamatosan összehasonlítgatom a két rendszert. Szubjektív beszámoló következik az Apple legkisebb tablájáról.

Legutóbb ott hagytam abba, hogy a Microsoft Surface szoftveres hiányosságai felett keseregtem. Őszintén bevallom, hogy eredetileg egy Surfacet szerettem volna, több okból:

- geek vagyok és minden infokom újdonság lázba hoz;

- bár próbáltam több számítógépes operációs rendszert is a múltban (Ubuntu és Apple) egyik sem volt számomra használhatóbb, mint a Windows, sőt (ezt most nem ragoznám, hogy miért van így, talán majd egy másik blogposztban);

- azt gondoltam, hogy a Surface egyetlen eszközben képes egyesíteni a tabletet és a laptopot a számomra megszokott szoftveres környezetben.

Sajnos az első négy részletes, videóval is ellátott angol nyelvű beszámoló a Surfaceről arról győzött meg, hogy bár a hardver nagyon izgalmas, a szoftver közel sincs tökéletes állapotban még. Egyelőre. Így végül alternatív megoldás után kellett néznem addig is, amíg a Microsoft (vagy valamelyik partnere) gyárt egy megfelelő Windowsos táblát. Maradt tehát az android vagy az iPad. Mivel elsősorban utazás közben használom a tabletet, fontos volt, hogy lehetőleg kicsi legyen (eddig egy Galaxy Tab 7 boldog és elégedett tulajdonosa voltam). Az új iPad Mini lehetővé tette a kis méret elérését iOS platformon is és nagyon kíváncsi voltam, hogy mennyivel másabb ez a rendszer, mint az (unalomig) megszokott android. Ezért hajlandó voltam azt a plusz összeget beruházni, ami egy Nexus és egy iPad Mini között húzódik.

A készüléket az Apple Store-ban rendeltem meg, rögtön az első napon, amikor hozzáférhetővé vált, október 26-án. Majd utána három hetet vártam, hogy kiszállítsák. Tanulság: attól meg, hogy valamit árulnak, nem biztos, hogy azonnal a tiéd lehet, még akkor sem, ha már kifizetted... Az iPadet így egy hete használom, múlt péntek óta. Nézzük, hogy mi az, ami tetszett és mi az, amivel elégedetlen vagyok (az egyszerűség és rövidség kedvéért felsorolásszerűen, abban a sorrendben, ahogyan szembesültem velük, tehát nem szálaztam szét a pro és kontra érveket):

- Tényleg nagyon keskeny és könnyű a készülék, szinte vág a kávája, ha huzamosabb ideig használom.

- A kijelző ugyan nem a legszebb, de nekem tökéletesen megfelel, a Tab után nem érzek visszalépést – ami, valljuk be, azért furcsa lett volna, hiszen az már egy két éves konstrukció volt. Retina kijelzőt huzamosabb ideig szerencsére soha nem használtam, így nincs hiányérzetem.

- Bár részben pont a sok dedikált táblás alkalmazás miatt vettem meg a Minit, többször belefutottam abba az elmúlt hét napban, hogy az androidon megszeretett és használt alkalmazások nem érhetők el, ilyen például az AnySoftKeyboard (teljes billentyűzetet varázsol a gépre) vagy a BKV / BpMenetrend. Ennek az az oka, hogy nincsenek ilyen dedikált iPad alkalmazások. Egy részük persze elérhető iPhone alkalmazásként, ami vicces méretben jelenik meg a tábla közepén. Nem használhatatlan, de ha iPhonet akartam volna, veszek azt.

- Azt azért erős túlzásnak érzem, hogy az androidon ingyen le tudom tölteni például az Angry Birds programjait, akár a legújabb Stra Wars-ososat is, itt pedig 2-3€-ba kerül darabja, az ingyenes verzió csak néhány pályát tartalmaz és közben egyfolytában a fizetős verziót ajánlgatja. Inkább megígérem, hogy veszek még Angry Birds plüss figurát meg egyéb vackot, de a játékot nem fogom pénzért letölteni (ez elvi kérdés). Mivel maradt még egy nagyobb androidos családi tabletünk is, akkor majd játszok azon, ott ingyen is megvannak a madarak és a malacok...

- Ami eléggé zavaró, hogy helyenként igen kicsik a képernyőn látható gombok, emiatt nehezen lehet pontosan eltalálni őket (pl. AppStore-ban való keresésnél a keresőmező tartalmát törlő X vagy böngészőben az aktív fül bezárása) – pedig nekem még csak nem is különösen nagyok az ujjaim.

- A Chrome böngésző nagyon jól működik, szinkronizál a háttérben a PC-n megnyitott ablakokkal, ehhez semmit sem kellett csinálnom azon kívül, hogy letöltöttem és beléptem a PC-n is használt Google fiókomba. Egyébként a Safari is sokkal használhatóbb, mióta jó 2 éve utoljára használtam.

- Nagyon tetszik a levelezés megoldása is (az Apple beépített levelezője is, illetve a Gmail hivatalos alkalmazása is, amiben végre külön látom az olvasatlan leveleket, ami nekem nagyon fontos, mivel olvasatlanra állítom a még megválaszolandó leveleimet)

- Sajnos hivatalos YouTube alkalmazást nem sikerült találni a táblára, csak iPhone verzióban. Ez botrányos, még akkor is, ha tudom, hogy a Google és az Apple most fúj egymásra. Őszintén, mezei júzerként ez nem érdekel, a YouTube-ot nem szabadna kihagyni egy ilyen platformról.

- A nagy remény, hogy iPad-en végre fut a Dimag Reader, amiben előfizettem a Galaktikára, teljesülni látszik, a teljesen újraírt alkalmazás kisebb kényelmetlenségekkel, de jól használható iPad-en. Végre van remény, hogy a 2011 szeptemberig olvasott Galaktikánál behozom a lemaradást, a hét nap alatt kiolvastam egy fél számot.

- A beépített böngészőből való megosztás sokkal szegényesebb, mint az androidnál, itt gyakorlatilag nem lehet teljes cikkeket elmenteni pl. Evernote-ba, ami nekem nagyon fontos, legfeljebb linket, kimásolt szöveget e-mailen lehet továbbküldeni Evernote fiókba vagy Pocketbe.

- A legfájóbb pont, hogy nincs teljes ékezetes billentyűzet, pedig simán elférne. Félreértés ne essék, vannak ékezetes betűk, elrejtve az angol karakterek alá, de ekkora méretnél már lehetne teljes billentyűzet (az androidon gyakorlatilag nagyon jól bevált, a rendszerbe beépült megoldások vannak erre). Így marad az ékezetek nélküli gépelés és az automatikus javítás (ahol a nem ékezetes szavakat javítja a rendszer) ez azonban helyenként pontatlan és bosszantóak a rossz javítások (aminek a korrigálása időfaló – de talán a rendszer tanul és idővel jobbá válik). Mindenesetre androidon sokkal gyorsabban tudtam ékezetes betűkkel gépelni. Érthetetlen az is, hogy a billentyűzeten minden betű nagyban jelenik meg, akkor is, ha egyébként éppen kis betűt írunk. És nincs külön smiley klaviatúra sem (de ez már csak hab lenne a tortán, igaz, androidon és Windows Phone-on is elérhető a dolog).

- Pozitívum, hogy nagyon jól lehet multitasking jelleggel dolgozni, tehát váltogatni az alkalmazások között, ez igazán kényelmes és hatékony.

- Muszáj megemlítenem, hogy a kiegészítők és tartozékok bődületesen túlárazottak, egy sima USB lightning kábel töltéshez közel 6000 forintba került…

- A végére két hardveres dolog: a wifi nálam problémásan működik, a telefonról megosztott wifi-t látja ugyan a Mini, de sokszor újra kell indítani az iPadet előtte, hogy tényleg működjön a dolog. De, hogy valami pozitívval fejezzem be, az akksi idő remek, ez alatt az egy hét alatt mindössze kétszer kellett töltenem az iPad-et, pedig nyúztam eleget!

Pintér Robesz

1 Tovább

HelloCaptcha

"Hello Capcha" - mondanám neki. "Hello"- köszönne vissza ő. Nézegetném és - ahhoz képest, hogy holmi betűkből áll, amik hol izegnek, hol meg mozognak - jóképűnek mondanám, na meg persze innovatívnak, ahogy ezt már az eFestival 2012 zsűrije is megállapította. A HelloCaptcha ugyanis egy olyan magyar újítás a Turing tesztek világában, amely felkavarta az állóvizet.

A szoftver rendkívülisége abban áll, hogy behozta új dimenzióként az időt. Az ötletgazda és egyben vezető fejlesztő, Grad-Gyenge László a sikert azzal magyarázza, hogy a módszer (a mozgás megjelenítése) egyrészt látványos, másrészt - és ez a fejlesztőket és weboldal tulajdonosokat jobban érdekelheti - sokkal nehezebben és lassabban törhető, hiszen már a capcha lejátszása is másodpereket vesz igénybe. Az emberi szemet és elmét azonban változatossága és mozgalmassága miatt nem fárasztja.

0 Tovább

Mit bír ki egy fényképezőgép?

Emlékszünk még a régi mondókára: "sós kútba tette, onnan is kivette, kerék alá tette, onnan is kivette" stb, stb. Ezt néhány tesztelő komolyan vette, és kipróbálták, hogy a Canon EOS 7D fényképezőgép mit bír ki. A szívem szakad meg azért a drága masináért.

Először "kerék alá tette", vagyis elütötték egy teherautóval:

Utána jött a kerekesszék és a lépcső:

Ha nem is "sós vízbe tette", de édes vízbe, azután jött a fagyasztás:

Ha már belefagyott abba a tömbbe, akár rá is lehet lőni:

Akkor ideje kiolvasztani:

Ez még nem volt elég meleg helyzet, jöjjön a sütő:

De ez még nem elég forró, jöjjön a tűz:

Nézzük meg munkánk gyümölcsét:

Akkor jöjjön a végső működési tesz. Memóriakártya be:

Új, objektív be, kamera bekapcs:

Exponálás:

És a kera még működik:

Toochee, a Galaktikus

1 Tovább

Netidők Blogtársaság

blogavatar

Digitális talkshow írásban is. Itt a Netidők! Ez a Netidők c. rádióműsor (Petőfi Rádió) blogja. Mindaz, ami elhangzik az adásban, meg ami nem.

Utolsó kommentek