Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Adatközpont a sarkkör közelében

A műsorban már korábban beszámoltunk, hogy a Facebook adatközpontot épít a svédországi Lulea városában.

A sarkkörhöz közeli településen fel is épült a világ egyik legnagyobb szerverbázisa.

Igazi zöld és zöldmezős beruházás: az energiát a közeli vízerőmű szolgáltatja, a szerverek hűtésére a hidek sarkvidéki levegőt fogták be, de még a szobák fűtésére is a szerverek melegét használják.

0 Tovább

World Of Warcraft látványpark Kínában

World of Warcraft témájú vidám és látványpark épült Kínában. A hírek szerint a tulajdonos egyetlen engedéllyel vagy licensszel sem rendelkezik a játék jogtulajdonosától.

0 Tovább

Jönnek az Angry Birds élményparkok

A népszerű Angry Birds (Dühös madarak) nevű okostelefon-játékot életre keltő élményparkok fognak épülni világszerte.

A finn Rovio fejlesztőműhely a játszótéri kellékekre specializálódott Lappset Grouppal együttműködve fogja felépíteni és üzemeltetni a tematikus parkokat. Az Angry Birds inspirálta első élménypark idén nyár fog felépülni Finnországban, majd Nagy-Britannia következik a soron. A két cég reményei szerint a kezdeményezés aktívabb életmódra ösztönzi majd a játék szerelmeseit.

"A Rovio vállalat célja, hogy a rajongók ne csupán az otthoni kanapén ülve játsszanak, hanem menjenek ki a szabadba, mozogjanak és szórakozzanak" – mondta a Lappset cég értékesítési igazgatója, Johan Granholm.  „A parkban hatalmas képernyőkön lehet majd játszani, és lesz egy alagút is, amelyen meghatározott sebességgel kell keresztülfutni, vagy vízfröcskölés áldozata lesz az ember".

A szülők megnyugtatása végett Granholm hangsúlyozta: a játék szellemiségével ellentétben - a felhasználók csúzlival kilőtt madarakkal vadásznak az épületekben bujkáló malacokra - a parkban semmit nem fognak kilőni.

Toochee, a Galaktikus

0 Tovább

Netidők Blogtársaság

blogavatar

Digitális talkshow írásban is. Itt a Netidők! Ez a Netidők c. rádióműsor (Petőfi Rádió) blogja. Mindaz, ami elhangzik az adásban, meg ami nem.

Utolsó kommentek