Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Elektronikus "bejárónő"

Egy éve már, hogy beköltözött hozzánk egy kistestű "takarítómunkás". Igaz, hogy nem törölgeti le a port a polcokról, és nem viszi le a szemetet, de rendkívül önállóan és lelkiismeretesen porszívóz. Nem is lehetne hanyag, mert nem erre programozták.

Arra viszont igen, hogy egy helyiséget két és félszer porszívózzon ki, mielőtt szünetet tart. Hogy ez fárasztó lehet? Sajnos nem tudom, nem sikerült még szóba állnom a robotporszívónkkal, mert persze Róla van szó, így, nagy kezdőbetűvel. A robotporszívó családtag lett nálunk, igaz, a rangsor aljára került, a két cica után. Mégiscsak egy gép, nemde?

A porszívó speciális útvonalat jár be, az első néhány perc után már felméri, hogy mekkora a helyiség, és ezután arra törekszik, hogy ugyanazt a pontot több irányból is megközelítve alaposan kiporszívózza a területet. Ja, és nem esik le a lépcsőn sem!

Ügyesen körbejárja az asztalt, ha pedig elér a falhoz, akkor lelassít és puhán ütközik neki.

Sokat dolgozó háziasszonyként úgy vélem, hogy ez volt az egyik legjobb befektetésünk az utóbbi időkben, igaz, az ára még borsosnak számít, de mióta nálunk dolgozik, azóta alig-alig vettük elő a hagyományos porszívónkat. A robotporszívó bután intelligens - de megbízható.

Nem felejti ki a fotel alatti részt is kiporszívózni, takarítás alatt nem énekel idegesítően, nem töri össze a padlóvázát, és attól sem kell tartanom, hogy megszól azért, hogy már három napja nem pakoltam le a szobabicikliről az "ideiglenesen" odarakott ruhákat.

Intelligens abból a szempontból is, hogy beprogramozom, a hét mely napján, hány órakor induljon el, és az úgynevezett "virtuális világítótornyok" segítségével dolga végeztével átmegy a lakás következő helyiségébe, majd még tovább. Egy feltöltéssel általában kitakarít egy közepes lakást, vagy egy ház egyik teljes szintjét.

Olyannyira bevált nekünk, hogy legszívesebben más dolgokat is gépesítenék a háztartásban. Tudom, örüljek neki, hogy már nem kell kézzel mosnom, és a tányérokat is tisztán veszem ki a mosogatógépből, de még mindig ránk marad a padló felmosása, pedig már erre is fejlesztettek robotot. Állítólag nem csupán felmossa, de meg is szárítja maga után a padlót, és majdhogynem fertőtleníti is.

Mi annak idején azért szántuk rá magunkat, hogy beruházunk az elektronikus "takarítószemélyzetbe", mert allergiásként roppant érzékeny vagyok, ha felgyűlik a por a lakásban, hiszen ez kiváló lakóhelye a poratkáknak, akiknek az ürüléke számomra könnyfakasztó. Épp ezért a robotporszívót beprogramoztuk, hogy minden szerda délelőtt takarítson. Este tiszta nappalit találunk, amikor hazaérünk. Hétvégén pedig manuálisan indítjuk el, például mielőtt elindulunk a piacra bevásárolni, vagy moziba...

Most, amíg ezeket a sorokat írom, a konyhát és étkezőt porszívózza fel - ott (mint minden kisgyermekes családban) mindig van morzsa, és a macskák miatt kajamaradék.

Legfőbb előnye tehát ennek a kis kerek szerkentyűnek az, hogy időt takarít meg nekünk, a fáradtságos és unalmas munka helyett csinálhatunk más, szórakoztatóbb dolgot. Ez ám a jó világ, nem?

Nem állítom, hogy mindig, mindenhol tökéletesen kitakarít, de ha az ember rendszeresen elindítja őkelmét és rendszeresen kiüríti a tartályt - mert azért annak a kapacitása véges - akkor bármikor betoppanhat egy váratlan vendég, mindig tiszta a padló.

Az ismeretlen helyen és módon szaporodó pormacskák, hajszálak, morzsakupacok, szöszök és azonosíthatatlan hulladékok a kétrészes tartályban gyűlnek össze - és ha a lányunk kedvenc gyöngyszeme eltűnt, akkor itt legalább van esély rá, hogy megtaláljuk - szemben a porszívók nyithatatlan porzsákjával, ami mindent végérvényesen elnyel...

Amire még kíváncsiak voltunk, hogy mit szólnak az új családtaghoz a macskáink. Kiderült, hogy kissé félnek tőle, tartják a három lépés távolságot. Olyat sajnos nem láttunk, mint az alábbi videóban, hogy egy macsek utazásra használja a Roombát...

Titkon azt remélem, hogy egyszer majd a rendrakást, portörlést és az ablakmosást is elvégzi helyettem egy gép, és engem mindig ragyogóan tiszta lakás fogad...

Ja, hogy van ilyen, és bejárónőnek hívják? Hja kérem, az más! Egy idegent beengedni a lakásunkba, hogy a távollétemben tegyen-vegyen - ehhez nincs kedvem. Mint mondtam, a robot nem gondol semmit, ha kupi van a szobában vagy halomban áll a gyerekruha és a plüssállat a kanapén... És ez nekem így jó.

Kéky Kira

1 Tovább

Dgitális kütyük - ez egy cuki világ?

Magyarország legnagyobb macskástárgy-gyűjteményének blogját megtalálod itt: http://macskastargyak.postr.hu/

Az előző posztban a macskás pendrive-ok közül mutattam be néhányat, most jöjjenek a hazánkban is (főleg online) kapható, egyéb macskás kütyük gyermeklelkű felnőtteknek vagy számítógépet használó gyermekeknek (esetleg macskamániásoknak).

Plüss állatkás mini hangfalként aposztrofálta eladója az alábbi terméket:

Leírása szerint:

Egyedi kék cica hangfal, nagyon cuki, szélvédőre is rögzíthető a mellékelt tapadókoronggal.

Jack audió kábel (3.5mm) segítségével bármilyen audió eszközzel használható, pl: Ipod, MP3, MP4, Hifitorony, PSP, Mobiltelefon, laptop, PC stb...

Szerintem egyébként csak roppant nagy jóindulattal lehet cicának nézni, de ha az eladó szerint macska, akkor én nem tamáskodhatok...

19 centi magas, 3.500 forintba kerül + postaköltség.

Aztán itt van ez, amit nagyon szívesen használnék, csak eddig még mindig ellenálltam a kísértésnek, hogy megrendeljem, megvegyem.

És valljuk be, kicsit képzavaros ez a "macskás egér" dolog....

6-10 ezer forint közötti áron láttam a neten és az egyik barkácsáruházban.

Úgy vélem, egy kis játékosságra mindenkinek szüksége van az életben, és karácsony közeledtével a számítógépet, digitális világot kedvelőknek kereshetünk egyéniségükhöz, érdeklődési körükhöz illő perifériákat. Nemcsak macskás van ám!!!

(Ha a kedves olvasó kérdez, én megadom a tárgyak elérhetőségét - írjatok bátran!)

Ez pedig egy cd/dvd-tartó - természetesen macskásban, és adja is magát a tartó formája, hogy cicafej legyen belőle:

Egy dologra azért figyeljünk oda: a legaranyosabb, legcukibb kütyü is csak bosszúságot okoz, ha gagyi...

Én például nagyon izgulok, hogy mit fogok kapni a Mikulástól, és lesz-e valami szép macskás kütyü a fa alatt! :)

Kéky Kira

 

0 Tovább

Macskás kütyük - avagy amikor a cukiság betör az IT-világába

Vajon mikortól tekinthető gyanúsnak egy gyűjtőszenvedély? Akkor, ha a lakást teljesen elárasztják? Vagy ha már nincs olyan területe az életnek, ahová ne törnének be a gyűjtemény darabjai? 

Magyarország legnagyobb macskástárgy-gyűjteményének blogját megtalálod itt: http://macskastargyak.postr.hu/

Bármi is a válasz, a gyártók minden igényt kiszolgálnak, minden piaci rést betömnek.

Következzen egy macskáskütyü-összeállítás a Netidők részére Magyarország legnagyobb macskástárgy-gyűjteményének tulajdonosától, vagyis tőlem :)

Először a "normálisabb" macskás cuccokat mutatom be, és csak a magyar kínálatból, illetve annak is csak az online elérhető részéből válogattam. Egyébként olyan sok macskás kütyü van, hogy csak több részletben tudom majd megmutatni mindet.

Lássunk néhány pendrive-ot!

Az első darab saját. Néhány hete vettem meg (piti összegért) ezt a 4 gigabájtos darabot, ami macskamancs alakú.

mancs

Piti pénzért - mondom - de használni csuppán 2 alkalommal tudtam, mivel valamilyen hiba miatt csak feltölteni enged adatot, törölni nem. Tehát betelt. Apropó - nincs valakinek ötlete, hogyan lehetne megjavítani?

Jelenleg is kapható több színben az egyik aukciós portálon, a 4 GB-s 5.500 forintba kerül (+postaköltség).

mancs

Aztán itt az én egyik személyes kedvencem, ez is pendrive, ám a humor és kedvesség helyett az eleganciára próbál törekedni - szerintem nem sok sikerrel!

Mindenesetre praktikus, mert nyakban, medálként hordható, és valljuk be, egy vérbeli kémnőnek biztos szüksége van még egy elegáns helyen is arra, hogy bármikor előkaphassa a pendrive-ját és le (vagy fel-) tölthesse a szupertitkos adatokat.

ékszermacs

5000 forintért kínálják a 2 GB-os ékszer-pendrive-ot, a csatlakozója ki-be tolható, így medálként tényleg csak egy aranyszínű, köves cica. Szerintem giccses, de biztos van rá kereslet!

Szerintem aranyos az alább következő "feketemacska" pendrive, a 8 GB-os példányáért 6000 forintot kérnek.

fekete macs

Leírását pontosan idézem, gyanítom, hogy fordítóprogrammal sikerült ezt a szöveget előállítani. Elolvasását olvasószerkesztőknek nem ajánlom! :) 

  • Stílusos megjelenés és jó minőségű.
  • Kompakt méretű és könnyen hordozható.
  • Tartósság élettartamot és tartós használatát.
  • Nagy sebességű átvitel és az alacsony energiafogyasztást.
  • Nincs újabb meghajtó szükséges.
  • USB 2.0 interfész és plug and play.
  • 8 GB-os nagy kapacitású lehetővé teszi, hogy bármilyen hasznos információt tárolni kívánt.
  • Aranyos macska alakját üdvözlik a fiatalok.

A következő posztban más macskás kütyük közül válogatok!

Kéky Kira

 

2 Tovább

Netidők Blogtársaság

blogavatar

Digitális talkshow írásban is. Itt a Netidők! Ez a Netidők c. rádióműsor (Petőfi Rádió) blogja. Mindaz, ami elhangzik az adásban, meg ami nem.

Utolsó kommentek